Kysymyksiä ja vastauksia Nordicforyou -tuotteista

Mihin tai kuinka makusiirappeja voi käyttää?

 • Makea siirappi sopii erityisen hyvin jäätelöön,  uuniomenoihin, piirakoihin ja muihin jälkiruokiin sekä kylmiin ja kuumiin juomiin. Sitä voi käyttää myös ruoanvalmistuksessa esimerkiksi marinadeissa.

 Mihin suosittelet makusuoloja käytettäväksi?

 • Ne soveltuvat hyvin pöytäsuolaksi tai ruoanlaittoon. Ruoan voi valmistaa ilman suolaa ja maustaa sen haluamallaan maulla ruokapöydässä. Suomalainen makusuola on myös erinomainen lahja.

Olen kuullut nokkosen siemenestä paljon hyvää.  Kuinka niitä voi käyttää?

 • Nokkosen terveysvaikutuksista löytyy paljon tietoa, johon kannattaa tutustua. Nokkosen siemen soveltuu sellaisenaan siroteltavaksi viilin, jogurtin tai aamupuuron päälle. Niitä voi käyttää myös keittojen koristeena, leivonnaisiin ja ruoanlaitossa mausteena. LISÄRAVINNE. 

 Kauramix - Kauran suosio kasvaa jatkuvasti.  Mitä eri tapoja on Kauramixien käyttöön? 

 • Kauramixistä voi tehdä juotavia välipaloja tai käyttää myslin tapaan viileissä, jogurteissa ja mehukeitoissa. oma suosikkimme on lisätä 2 rkl kaura mixiä 2,5 dl omenamehuun.  Sekoitta ja juo! Voit tehdä myös kauramaidon tyyppisiä juomia seloittamalla 2 rkl kauramixiä veteen. Makeudeksi voi lisätä hedelmiä marjoja hilloa tai hunajaa.

Haudutettavat yrttijuomat - Pidän kovasti teestä.  Kotimaiset villiyrttijuomat kiinnostavat myös. Miksi niitä kannattaa käyttää ja kuinka ne valmistetaan?  

 • Kautta aikojen villiyrttijuomilla on ollut  suuri merkitys ihmisten hyvinvointiin. Niihin turvauduttiin eri tilanteissa mm. erilaisten vaivojen ilmaantuessa. Haluamme kuitenkin korostaa niiden hyvää makua ja osin myös käyttöön liittyvää perinnettä. Esimerkiksi horsmalla ja vadelmalla oli vahva sija venäläisessä tee kulttuurissa.
 1. Keitä vesi.
 2. Annostele lehdet teekannuun, lusikallinen 2 - 3 dl valmista juomaa varten.
 3. Kaada kuuma vesi lehtien päälle.
 4. Anna hautua 3 - 5 minuuttia.
 5. Nauti sellaisenaan tai mausta hunajalla tai makusiirapeilla.
 6. Voit tehdä toisen kannullisen kaatamalla veden jo hautuneiden lehtien päälle ja lisäämällä lehtiä puolet alkuperäisestä määrästä. Nautinnollisia hetkiä!

Lunch2go mukaan otettava lounas kuulostaa kivalle idealle. Kerrotte käytävänne pientuottajien lähiraaka-aineita, mistä ne tulevat?

Edistämme uusien jalostusketjujen syntyä lähiruokaa tuottavien pienyritysten välille. Käytämme retkiruoissa seuraavien lähituottajien raaka-aineita, osan tuotamme itse tai keräämme luonnosta kaukana liikenteestä ja asutuskeskuksista.

 • Naudanliha, Kontti-Ahon Luomutila, Karstula LUOMU
 • Peruna, suomamalainen peruna, vaihtuvat tuottajat
 • Härkäpapu ja kaura, Nojosnimen tila, Jyväskylä LUOMU
 • Kesäkurpitsa ja lehtikaali, Luotolan tila, Saarijärvi
 • Lehtikaali, Taatilan tila, Keuruu, Luotolan tila, Saarijärvi
 • Porkkana, Tmi Sanna Pekki, Jämsä
 • Poro, Maltion Jaloste Oy, Salla
 • Villiyrtit, Pirttilän tila (oma tuotanto), Saarijärvi LUOMU
 • Kirkastettu voi, Saloniemen Juustola, Laitila LUOMU
 • Sienet ja marjat, Saarijärven ja Multian kuntien alueella olevat keruualueet
 • Sipulit ja kaalit, vaihtuvat tuottajat. Ei toistaiseksi satavuutta omalla alueella.

Lunch2go mukaan otettava lounas kuulostaa kivalle idealle. Kuinka niitä valmistetaan?

 • Vaikka Lunch2go aterian voi valmistaa liedellä tai keittimellä, muodostaa se oivallisen parin ruokatermoksen kanssa.  Aamulla valmistettu ruoka säilyy lämpimänä koko päivän.  Lähditpä retkelle, automatkalle, jahtiin tai pelireissuun,  sinulla on heti valmis syötävä ruoka termoksessa. Lunch2go sopii myös työlounaaksi, jos ei ole muuta ruokailumahdollisuutta tai haluat säästää aikaa. Lounaan valmistat näin: 
 1. Keitä 4,5 dl:ssä vettä 15 minuuttia kevyellä lämmöllä välillä sekoittaen.
 2. Laita ainekset ruokatermokseen ja lisää n. 3,5 dl kiehuvaa vettä. Ruoka on syötävissä 2 tunnin päästä. Säilyy lämpimänä 6 tuntia.

Jauheet ja rouheet - Teillä on valikoimissa monia jauheita ja rouheita.  Mihin niitä käytetään?

 • Jauheet ja rouheet soveltuvat käytettäväksi sellaisenaan erilaisten välipalojen aineksina tai ruoanvalmistukseen.   Useat näistä tuotteista ovat sellaisia, että käyttäjillä on jo jokin vakiintunut käyttötarkoitus.  Voit lukea kasveista ja marjoista lisää internetistä.

Kuivatut kalat - Teillä on myynnissä kalaa lemmikeille. Mille eläimille kala sopii ja kuinka sitä annostellaan?

 • Kala maistuu koirille ja kissoille sekä freteille. Kala on pyydetty Keiteleestä talvella. Koska kaloille ei ole talvella planktonia ravinnoksi, ne ovat puhdasta ja turvallista herkkua lemmikeille.

 Miten tuotteet pakataan ja toimitetaan?

 • Verkkokaupan tilaukset toimitetaan postituslaatikon koosta riippuen joko kotiin perusjakelun yhteydessä tai postin noutoautomaattiin.  Voit kirjoittaa toivotun postiautomaatin tilauksen yhteydessä olevaan lisätietokenttään.  Muussa tapauksessa Postin järjestelmä ehdottaa lähintä automaattia toimitustiedon kirjaamisen yhteydessä. 

Haluaisin jälleenmyydä tuotteitanne.  Onko se mahdollista?

 • Teemme mielellämme yhteistyötä niin jälleenmyyjien kuin tuotteitamme omissa palveluissaan käyttävien kanssa.  Ota yhteyttä ja kerro kiinnostuksestasi niin toimitamme sinulle jälleenmyyjän hinnaston. 
  Lisätty ostoskoriin